ŠTA DA JEDEM KAD POSTIM powered by RIBELLA

24.04.2019 | Kategorija: Salate, predjela | Pregleda: 3590

Znate ono kad dođe Badnji dan ili Veliki petak pa vas baba tera da postite taj ceo dan!? Pa vam za doručak posluži ajvar i leba ili u boljem slučaju džem od šljiva i hleb.  Ili još bolje kad imate baba Nadu kakvu ja imam, pa vam spremi ljutenicu sa kuvanim suvim paprikama (ljutim), belim lukom i vodicom i hleb. Ja prosto iz tog doba drugu asocijaciju na posnu hranu nemam. 

Sreća vaša pa imate nas, food blogere, koji se trudimo da post izdignemo na novi, zabavniji i ukusniji nivo.  Opet, s druge strane, sreća naša pa imamo RIBELLU, koja nam mnogo pomaže u tome. 

Ja se, konkreno, tokom velikih postova, kakav je i ovaj uskršnji trudim da postim određenim danima u nedelji. Pre svega sredom i petkom. Prvu i poslednju nedelju postim celu. Tako sam naučio da može (što kaže Vera Matović u svom vanvremenskom hitu – pitala sam popa).

Elem, kada sam u Humu prvi put probao humus i to onaj RIBELLIN stvari su postale mnogo lakše za žongliranje tokom tog dugačkog dana posta. Znam, znam, reći ćete da sam neozbiljan, ali ja sam još i dobar kakve sve poznajem. Imam na poslu kolegu koji isto tako posti taj Veliki petak, pa jedva čeka ponoć da pojede nešto mrsno. Ja sam opet od onih disciplinovanijih. Još jednom, svaka čast onima koji poste ceo post, koji postu iskreno pristupaju. To vrlo i cenim i poštujem. 

Da se vratim ja humusu. U mojoj novijoj istoriji humus je za mene otkriće, ljubav na prvi zalogaj (znam, izlizana fora ali tako primenjiva u ovom kontekstu), koja nije vezana samo za post. Još kad malo pročitate koliko je zdrav i koliko se RIBELLA trudi da ga pravi po autentičnom receptu, verujem da ćete se složiti sa mnom, ukoliko već ne. Pikant je moj omiljeni, za drugo mesto se već bore natural i onaj sa semenom bundeve. 

TIPS: Nekad razmažem humus na nekoliko parčića dvopeka i doručak pucka. 

 Vreme pripreme

15 min.

 Sastojci

  • 1/2 kg krompira
  • 200 ml maslinovog ulja
  • so
  • biber, bosiljak i persun
  • RIBELLA humus natural

 Način pripreme

Krompir oljuštiti, naseckati na krupnije komade i prokuvati. 

Maslinovo ulje zagrejati te dodati sve začine i so. 

Ubaciti krompir i pržiti. 

Humus se koristi kao dip pasta. 

Prijatno! 

Ostavite komentar